Barion Pixel

Coffee Sapiens

Innovation through understanding


« Vissza | Szerzők: Ferran Adriá, elBulli Foundation, Bullipedia
  2019. április 30. 10:32

Coffee Sapiens

A világ legnépszerűbb italának legrészletesebb szakkönyve – a Ferran Adriá vezette elBullifoundation és a Lavazza közreműködésének eredménye.


Ebben az egyetemes enciklopédiában, az elBullifoundation szakértői a világvezető Lavazza kávémárkával karöltve választ adnak a kávéról feltehető összes kérdésre. Ez a lenyűgöző kiadvány a gasztronómia szakembereit, a kávészakértőket és olyanokat céloz meg, akik fel akarják fedezni azt a világot, ami mindennapjaink egy elválaszthatatlan része mögött rejlik. Az olvasók felfedezhetik a kávé történelmét, elkészítési és fogyasztási gyakorlatait, megismerhetnek gyártási technológiákat és tengernyi kávéfajtát és betekintést kapnak a kávéipar teljes egészébe. Tökéletes kalauz azoknak, akik közelebb akarnak kerülni a kávé és a gasztronómia világához gyakorlati és intellektuális szempontból is, legyen az olvasó hivatásos vagy egy kíváncsi kávérajongó.

Ferran Adriá híres úttörő konyhai technikáiról, csodálják és utánozzák a világ körül, és számos más elismerés mellett 3 Michelin-csillagot is szerzett az étteremnek.
Az elBulli 2011-es bezárása óta Ferrán előadásokat tart a világ körül és az elBullifoundation megalapításán dolgozik, ami egy kulináris akadémia és agytröszt az egykori étterem helyén.
„Az út, amin elindultunk a Lavazza-val több mint 20 évvel ezelőtt, arra késztetett, hogy kitágítsam a kísérletezés határait, annyira, hogy a kávét is belevegyem a Sapiens módszertanba. Izgatott voltam, hogy azok mögé a koncepciók mögé tekinthettem, amik mélyre gyökereztek az évszázadok során. Ez a filozófia hasonló, mint, amit egy elBulli élmény ad. És bemutatja, hogyan lehet a kávé eredeti, meglepő és olyan mértékben szélesíti ki a kutatások határait, amit még elképzelni sem tudunk.” Ferran Adriá

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Ferran Adriá, elBulli Foundation, Bullipedia
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9781838660116
Nyelv: Angol
Méretek: 22.5 x 33 x 4.6 cm
Súly: 3.91 kg
Oldalszám: 704
Ár: 38 990 Ft
(37 133 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Pasta - A Cookbook

Pasta - A Cookbook

Stílusos, tészta mesterkurzus New York város első számú tészta szakácsától, 40 kézzel készített tésztaforma receptjeivel és 100 olasz amerikai, regionális olasz és modern ételekkel.


Root, Stem, Leaf, Flower

Root, Stem, Leaf, Flower

A gyökér, a szár, a levél és a virág, egy szakácskönyv a növényekről; arról szól, hogy a mindennapi főzés során a lehető legjobban használja fel a föld bőségét.


Szerzők: Gill Meller

Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).