Coffee Sapiens
Innovation through understanding
A világ legnépszerűbb italának legrészletesebb szakkönyve – a Ferran Adriá vezette elBullifoundation és a Lavazza közreműködésének eredménye.
Ebben az egyetemes enciklopédiában, az elBullifoundation szakértői a világvezető Lavazza kávémárkával karöltve választ adnak a kávéról feltehető összes kérdésre. Ez a lenyűgöző kiadvány a gasztronómia szakembereit, a kávészakértőket és olyanokat céloz meg, akik fel akarják fedezni azt a világot, ami mindennapjaink egy elválaszthatatlan része mögött rejlik. Az olvasók felfedezhetik a kávé történelmét, elkészítési és fogyasztási gyakorlatait, megismerhetnek gyártási technológiákat és tengernyi kávéfajtát és betekintést kapnak a kávéipar teljes egészébe. Tökéletes kalauz azoknak, akik közelebb akarnak kerülni a kávé és a gasztronómia világához gyakorlati és intellektuális szempontból is, legyen az olvasó hivatásos vagy egy kíváncsi kávérajongó.
Ferran Adriá híres úttörő konyhai technikáiról, csodálják és utánozzák a világ körül, és számos más elismerés mellett 3 Michelin-csillagot is szerzett az étteremnek.
Az elBulli 2011-es bezárása óta Ferrán előadásokat tart a világ körül és az elBullifoundation megalapításán dolgozik, ami egy kulináris akadémia és agytröszt az egykori étterem helyén.
„Az út, amin elindultunk a Lavazza-val több mint 20 évvel ezelőtt, arra késztetett, hogy kitágítsam a kísérletezés határait, annyira, hogy a kávét is belevegyem a Sapiens módszertanba. Izgatott voltam, hogy azok mögé a koncepciók mögé tekinthettem, amik mélyre gyökereztek az évszázadok során. Ez a filozófia hasonló, mint, amit egy elBulli élmény ad. És bemutatja, hogyan lehet a kávé eredeti, meglepő és olyan mértékben szélesíti ki a kutatások határait, amit még elképzelni sem tudunk.” Ferran Adriá
Termékinformációk
Szerzők: | Ferran Adriá, elBulli Foundation, Bullipedia |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2019 |
ISBN: | 9781838660116 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22.5 x 33 x 4.6 cm |
Súly: | 3.91 kg |
Oldalszám: | 704 |
Ár: |
38 990 Ft (37 133 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Pasta - A Cookbook
Stílusos, tészta mesterkurzus New York város első számú tészta szakácsától, 40 kézzel készített tésztaforma receptjeivel és 100 olasz amerikai, regionális olasz és modern ételekkel.
Root, Stem, Leaf, Flower
A gyökér, a szár, a levél és a virág, egy szakácskönyv a növényekről; arról szól, hogy a mindennapi főzés során a lehető legjobban használja fel a föld bőségét.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).