Ivan Ramen
Love, Obsession, and Recipes from Tokyo's Most Unlikely Noodle Joint
2007-ben Ivan Orkin, egy középkorú zsidó fickó Long Island-ről valami őrültséget csinált. Az étel-fanatikus Tokyo világvárosában ramen-boltot nyitott. Egy gaijin (külföldi) volt, aki megpróbált nevet szerezni magának egy olyan helyen, ami makacs véleménnyel van a ramenről.
Először kíváncsiságból jöttek a vendégek, de gyorsan terjedt a hír Ivan kézzel készített tésztájáról, tiszta és komplex ízű leveséről, és átgondolt feltéteiről. Elég hamar Ivan híresség lett - Japán tv-műsorok rendszeres szereplője és saját bestseller instant-ramen márkájának arca. Ivan megnyitotta második éttermét is Tokióban és visszatért New York City-be, hogy két további helyet is nyisson az Egyesült Államokban.
Az Ivan Ramen lényegében két könyv egyben: emlékirat és szakácskönyv. Ezeken az oldalakon Ivan elmeséli felemelkedésének történetét – hogyan lett az önfejű ifjúból a Tokyo-i éttermi színtér csillaga. Több mint 40 receptet is megoszt, többek között a címerételének számító Shio Ramen teljes, részletes receptjét, kreatív ötleteket extra ramen alapanyagok használatára és néhányat legnépszerűbb ramen variációja közül. Egyenlő rész elfogulatlansággal, humorral, hálával és tiszteletlenséggel megírva, az Ivan Ramen az egyetlen angol nyelvű könyv, ami betekintést enged a japán ramenkészítés kultusz-szerű világába. Arra ihlet, hogy saját utunk kovácsai legyünk, bepillantást ad a japán kultúrába és átadja a megbecsülés érzését az iránt, ami látszólag egy tál egyszerű tésztába kerül.
Photo: Ten Speed Press
Termékinformációk
Szerző: | Ivan Orkin |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2013 |
ISBN: | 9781472911674 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.9 x 24.8 x 2.4 cm |
Súly: | 0.87 kg |
Oldalszám: | 224 |
Ár: |
11 490 Ft (10 943 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Tartine Bread
Tartine – kenyérbiblia az otthoni kenyérkészítőknek és a hivatásos pékeknek. Chad Robertson tollából; egy olyan embertől, akit sokan a legjobb kenyérsütőnek tartanak az Egyesült Államokban, és Elizabeth Prueitt mellett társtulajdonosa a San Francisco-i Tartine Bakery-nek. Hajnali öt órakor, Chad Robertson egyenetlen, pazar Tartine veknijeit kiveszik a sütőből. A kenyér San Francisco legendás Tartine Bakery-jében egy órán belül elfogy, majdnem minden egyes nap.
Southern Ground
Úttörő túra a déli kézműves pékségekben, több mint 75 gazdag receptettel, a déli, hideg-kővel őrölt lisztmozgalom egyik vezetőjétől.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.