Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
Modern Konyha: A főzés művészete és tudománya
Nathan Myhrvold, Chris Young és Maxime Bilet – kutatók, felfedezők és gyakorló szakácsok – ebben a 6 kötetes, gazdagon illusztrált összeállításban olyan, tudomány ihlette ételkészítési technikákkal ismertetnek meg, melyekkel mennyei ízeket érhetünk el. A modernista konyha újraértelmezi a főzés folyamatát. A sok ezer fénykép a tudományt és a technológiát érthetővé és vonzóvá teszi.
Megrendelés estén az adott kiadvány csak személyes átvétellel vehető át!
A könyv ára az aktuális angol font árfolyama alapján kerül kiszámításra, kérem érdeklődjön e-mailben! info(kukac)cookbooks.hu
„Escoffier óta a legfontosabb könyv a konyhaművészetről"
– Tim Zagat
„A modern gasztronómia technikáinak lenyűgöző áttekintése"
– Heston Blumenthal
„Vizuális hullámvasút napjaink élelmiszerei és főzési eszközeinek világán keresztül”
– The New York Times
Az angol nyelvű kötetek rövid tartalma:
1. Történelem és alapok 348 oldal
A kulináris mozgalmak története
Mikrobiológia a konyhában
Élelmiszerbiztonság
Élelmiszer és egészség
Hő és energia
Az étel és a víz fizikája
2. Technikák és eszközök 480 oldal
A hagyományos főzés
Főzés modern sütővel
A sous-vide technológia
A modernista konyha
3. Állatok és növények 408 oldal
Hogyan működik az izom
A hús és a tenger gyümölcseinek vágása és főzése
Sózás és szárítás, pácolás és füstölés
A növények, mint élelmiszerek
Gyümölcsök és zöldségek főzése
Kuktában főzés, mikrohullámú sütés, növényi ételek tápanyagainak megőrzése
4. Hozzávalók és előkészítés 416 oldal
Sűrítőanyagok
Zselék
Emulziók
Habok
Bor
Kávé
5. Készétel receptek 412 oldal
Lágy húsok
Kemény rostos húsok
Baromfi
Hal
Rákfélék
Tojás
Keményítők
Gyümölcsök és zöldségek
6. Recept kézikönyv 374 oldal
A spirálkötésű konyhai kézikönyvet nagy szakítószilárdságú, vízálló szintetikus papírra nyomtatták.
Gyönyörű és nagyon praktikus.
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerzők: | Nathan Myhrvold, Chris Young, Maxime Bilet |
Kiadó: | Modernist Cuisine |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Sous-Vide, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2021. szeptember 21. |
ISBN: | 9781734386141 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 33.5 x 41 x 33 cm |
Súly: | 0.02 kg |
Oldalszám: | 2400 |
Ár: |
206 990 Ft (197 133 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
The French Laundry, Per Se
Amikor a The French Laundry szakácskönyvet 1999-ben kiadták (öt évvel az étterem megnyitása után) megtörte az összes korábbi szakácskönyvet, azóta sokan úgy gondolják, hogy a legfontosabb szakácskönyv, amely valaha megjelent. A több mint 600 000 példányban nyomtatott szakácskönyv úttörő volt, kezdve az otthoni szakácsoktól az ambiciózus szakemberekig. Most, 20 évvel később, a The French Laundry - Per Se úgy áll, hogy hasonló célzattal jelenteti meg új szakácskönyvét.
The French Laundry, Per Se
Amikor a The French Laundry szakácskönyvet 1999-ben kiadták (öt évvel az étterem megnyitása után) megtörte az összes korábbi szakácskönyvet, azóta sokan úgy gondolják, hogy a legfontosabb szakácskönyv, amely valaha megjelent. A több mint 600 000 példányban nyomtatott szakácskönyv úttörő volt, kezdve az otthoni szakácsoktól az ambiciózus szakemberekig. Most, 20 évvel később, a The French Laundry - Per Se úgy áll, hogy hasonló célzattal jelenteti meg új szakácskönyvét.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.