Sourdough baking a treatise
by Thomas Teffri-Chambelland
Az ágazat minden szakembere számára referenciaként szolgál a „Sourdough baking a treatise”
(kovászos csemegék sütése), a pék új alapvető eszköze.
Az első rész Thomas Teffri-Chambelland először nyújtja a nagyközönségnek azokat az elméleti ismereteket, amelyek a kenyérsütési jelenségek jobb megértéséhez szükségesek.
A liszt, a só és a víz biológiája, a kovász biológiája és elemzése, a kovászos kenyér szerkezetének és táplálkozási tulajdonságainak elemzése: mindezek a témák diagramokkal vannak illusztrálva, és pedagógiailag szerkesztve, hogy megadják az összes alapvető alapot a sütéshez.
A második rész végigkíséri a sütési gyakorlaton, akár profiként, akár amatőrként használja. Felfedezheti a kenyérsütés különböző szakaszainak műszaki leírását, valamint számos búza- és rozsliszt alapú kovászos kenyerek receptjét, valamint gluténmentes liszteket, például rizst és hajdinát. A kovászos süteményekhez is talál recepteket, köztük a híres panettone-t. Összesen több mint 35 receptet illusztrálva lépésről lépésre.
Szerzőről:
Thomas Teffri-Chambelland francia pék, 1975-ben született. Képzett biológus, majd tanár, 2001-ben otthagyta a francia nemzeti oktatási rendszert, hogy szenvedélyének szentelje magát: a kenyérnek. 2006 óta Thomas Teffri-Chambelland létrehozta és irányítja az International School of Bakery (EIDB) amely egy bio- és kovászos kenyérre szakosodott képzési központot.
Az EIDB az átképzett felnőtteket segíti, akik üzletalapítást terveznek. Ma már több mint 130 bio pékséget hoztak létre az EIDB hallgatói Franciaországban és külföldön! Provence szívében, ahol a családjával él, Thomas Teffri-Chambelland egy kis biogazdaságot irányít, amely tönkölybúzát, búzát és rozsot termel.
Vállalkozói munkája ezért a területen kezdődött. Ma Thomas Teffri-Chambelland több innovatív bio pékséget is vezet Franciaországban, mint például a párizsi Chambelland, amely a rizskenyér készítésére szakosodott, a lyoni Maison Deschamps és az Aachen-Provence-i La Fabrique à Pain.
Számos francia és nemzetközi vállalat tanácsadójaként Thomas Teffri-Chambelland tartós kapcsolatokat alakított ki az EIDB - USA, Angliai, Spanyolországi és Izraeli iskolák között. Ezen állandó kulturális és know-how-cserék révén Thomas Teffri-Chambelland aktívan részt vesz a kortárs francia sütés megújításában.
Termékinformációk
Szerző: | Thomas Teffri-Chambelland |
Kiadó: | Bread Édition |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2021. november 16. |
ISBN: | 9782957261154 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19.5 x 25 x 5 cm |
Súly: | 1.5 kg |
Oldalszám: | 344 |
Ár: |
31 990 Ft (30 467 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Caldos Broths
Ricard Camarena egy lendületes séf, aki lemondott a zene és trombita iránti szenvedélyéről. A főzés mellett döntött. A kottákat receptekre, a zenekarban játszást.. csapatban főzésre cserélte.
Mikor elhatározta, hogy a tűzhely mellett tölti életét, az ételeivel kapcsolatos megkérdőjelezhetetlen dolgok egyike az íz volt.
Ricard Camarena pár dologban biztos volt, először is teljes tisztelet az idénytermelés iránt, másodszor, a vendégnek otthon kell éreznie magát.
Cresci
Rendkívüli könyv a kelt tészta világáról, két tradicionális tésztakészítő mestertől Iginio Massari-tól és Achille Zoia-tól.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).