Sourdough Panettone and Viennoiserie
English Version!
Egy átfogó értekezés az édes kovászos tésztákról, amelyeket természetes kovásszal erjesztettek. A szakkönyv három fő részre oszlik: elmélet, gyakorlat és receptek.
Az "Elmélet" fejezet a szóban forgó jelenségek eddig publikálatlan részleteit, azok megértését ismerteti: a baktériumflóra evolúcióját a gyártás során, a kisebbségi baktériumok szerepét, a dextránok előállítását. Számos tudományos tanulmány új megvilágításba helyezte a témát.
A szerző bemutatja az univerzális módszer alapjait is, amelyek lehetővé teszik, hogy saját kovászos péksütemény recepteket készítsen.
A "Gyakorlat" fejezet mindenki számára lehetővé teszi az alapanyagok és technikák megismerését.
Alapvető és konkrét információkat talál hol lehet sütőformákat, lisztet vásárolni. Számos lépés vezeti az olvasót a kovász kezelésétől a dagasztási és formázási szakaszokon át.
Végül a "Receptek" rész több mint húsz rendkívül részletes kovászreceptet kínál: panettone, croissant, brioche, kouglof ...
A világ legnagyobb séfjeinek részvételével és receptjeivel: Ezio Marinato, Mauro Morandin, Alfonso Pepe, Daniel Jorda, Miquel Saborit, Christophe Louie, Emmanuel Revuz és Roy Shvartzapel!
A könyv többféle technológiai-olvasási lehetőséget kínál szakembereknek és szenvedélyes amatőröknek egyaránt. Több évnyi munka együtt, egy 264 oldalas bibliában, csak neked!
Szerzőről:
Thomas Teffri-Chambelland francia pék, 1975-ben született. Képzett biológus, majd tanár, 2001-ben otthagyta a francia nemzeti oktatási rendszert, hogy szenvedélyének szentelje magát: a kenyérnek. 2006 óta Thomas Teffri-Chambelland létrehozta és irányítja az International School of Bakery (EIDB) amely egy bio- és kovászos kenyérre szakosodott képzési központot.
Az EIDB az átképzett felnőtteket segíti, akik üzletalapítást terveznek. Ma már több mint 130 bio pékséget hoztak létre az EIDB hallgatói Franciaországban és külföldön! Provence szívében, ahol a családjával él, Thomas Teffri-Chambelland egy kis biogazdaságot irányít, amely tönkölybúzát, búzát és rozsot termel.
Vállalkozói munkája ezért a területen kezdődött. Ma Thomas Teffri-Chambelland több innovatív bio pékséget is vezet Franciaországban, mint például a párizsi Chambelland, amely a rizskenyér készítésére szakosodott, a lyoni Maison Deschamps és az Aachen-Provence-i La Fabrique à Pain.
Számos francia és nemzetközi vállalat tanácsadójaként Thomas Teffri-Chambelland tartós kapcsolatokat alakított ki az EIDB - USA, Angliai, Spanyolországi és Izraeli iskolák között. Ezen állandó kulturális és know-how-cserék révén Thomas Teffri-Chambelland aktívan részt vesz a kortárs francia sütés megújításában.
Termékinformációk
Szerző: | Thomas Teffri-Chambelland |
Kiadó: | Bread Édition |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation |
Kiadás éve: | 2020 |
ISBN: | 9782957261116 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19.7 x 25 x 3 cm |
Súly: | 1.16 kg |
Oldalszám: | 264 |
Ár: |
31 990 Ft (30 467 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Elements Of Pizza
Ebben a sokat várt szakácskönyvben Ken Forkish – a nagy népszerűségnek örvendő portland-i Artisan Pizza tulajdonosa, a Flour Water Salt Yeast c. könyv James Beard és IACP díjakkal kitüntetett írója, és az Egyesült Államok egyik legmegbízhatóbb szaktekintélye, ami a sütést illeti, bebizonyítja, hogy a fantasztikus pizza minden otthon számára elérhető.
The Chocolate Spoon
Mesterkurzus a sütésről és a csokoládéval való munkáról, olasz módra – a tekintélyes Silver Spoon család legújabb kiadványával.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.