The Art & Science of Foodpairing
10,000 flavor matches that will transform the way you eat
A Foodpairing (ételpárosítás) egy módszer arra, hogy azonosítsuk mely ételek működnek jól együtt, olyan úttörő tudományos kutatásokon alapulva, amik a neurogasztronómiát (annak tudománya, ahogy az agy értelmezi az ízeket) az ételek kémiai felépítéséből származó aromaprofilok elemzésével ötvözi.
Ez az izgalmas új könyv elmagyarázza, miért passzolnak olyan jól össze az ismert és szeretett ételkombinációk (eper és csokoládé, például) és ízletes párosítások teljesen új világát nyitja meg (eper és parmezán, mondjuk) ami megváltoztatja azt, ahogyan étkezünk. Tízszer annyi párosítással, mint bármilyen másik az ízekről írt könyvben és az ízek mögött rejlő tudomány magyarázatával, a Foodpairing lesz a téma szakmai viszonyítási pontja, egy azonnali klasszikus mindazok számára, akiket érdekel, hogyan együnk jól.
Eszközöket építünk a kulináris boldogsághoz – Foodpairing.com
Izgalmas ízkombinációk lehetőségének világa vár ránk odakinn, és amikor működnek, az valami hihetetlen. – Heston Blumenthal
Közreműködők
Astrid Gutsche and Gaston Acurio - Astrid y Gaston - Peru
Andoni Luiz Aduriz - Mugaritz - Spain
Heston Blumenthal - The Fat Duck - UK
Tony Conigliaro - DrinksFactory - UK
Sang Hoon Degeimbre - L'Air du Temps - Belgium
Jason Howard - #50YearsBim - UK/Caribbean
Mingoo Kang - Mingles - Korea
Jane Lopes & Ben Shewry - Attica - Australia
Virgilio Martinez - Central - Peru
Dominique Persoone - The Chocolate Line - Belgium
Karlos Ponte - Taller - Venezuela/Denmark
Joan Roca - El Celler de Can Roca - Spain
Dan Barber - Blue Hill at Stone Barns - USA
Kobus van der Merwe - Wolfgat - South Africa
Darren Purchese - Burch & Purchese Sweet Studio - Melbourne
Alex Atala - D.O.M - Brazil
María José San Román - Monastrell - Spain
Keiko Nagae - Arôme conseil en patisserie - Paris
Termékinformációk
Szerzők: | Foodpairing N.V., Peter Coucquy, Bernard Lahouss, Johan Langenbick |
Kiadó: | Mitchell Beazley Octopus |
Kategória: | Chef, Konyhatechnológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing |
Kiadás éve: | 2020 |
Forgalmazás kezdete: | 2020. október 01. |
ISBN: | 9781784722906 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21.9 x 28.6 x 3 cm |
Súly: | 1.79 kg |
Oldalszám: | 384 |
Ár: |
13 990 Ft (13 324 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Core by Clare Smyth
Exkluzív betekintés az elismert séf, Clare Smyth munkájába és gondolkodásába, valamint három Michelin-csillagos éttermébe, a Core by Clare Smyth-be, a londoni Notting Hillben.
Bras - The Tastes of Aubrac - Signed Edition
A világ egyik legbefolyásosabb éttermének története Franciaország festői Aubrac régiójában található
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Jan - Labor der Liebe
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.