The Book of Tea
The definitive visual edition of a classic masterpiece.
A Tea könyvét eredetileg angolul írta Kakuzo Okakura 1906-ban. Azóta Bushidóval együtt az egyik legfontosabb japán szerzők által angol nyelven írt könyv a 20. század elején.
A The Book of Tea a japán esztétika végleges útmutatója. Az Okakura egy nem keresztény kultúra magasztosságát fejezi ki abban az időben, amikor a kereszténység volt az uralkodó vallás és kulturális hagyomány.
Ugyanakkor Okakura azért imádkozott, hogy a világ harmóniában legyen a Nyugat és a Kelet közötti kölcsönös megértésben.
A Tea könyve nem egy teaszertartás lebonyolításáról szóló könyv. Ehelyett a japán élet esztétikai és kulturális vonatkozásait mutatja be a nyugati közönségnek a teaizmuson keresztül azáltal, hogy megvilágítja a japán teaszertartások kapcsolatát a zennel, a taoizmussal és a kadóval, és tágabb értelemben a japán esztétikai elvekről, a művészet esszenciájáról és az igaziról, az élet értelméről.
Ezt a koncepciót a Yasuhiro Okawa által készített fényképek vizuálisan erősítik, így az olvasók lehetőséget kapnak arra, hogy a The Book of Tea világában gazdagabb élményt szerezzenek.
Termékinformációk
Szerző: | Kakuzo Okakura |
Kiadó: | PIE |
Kategória: | Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Tea / Tea |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. január 19. |
ISBN: | 9784756254351 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 13.5 x 16.6 x 2.9 cm |
Súly: | 0.51 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
9 990 Ft (9 514 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Nordic Cookbook
Magnus Nilsson, az egyik legnépszerűbb svéd séf, szakácskönyve az Északi Konyha (Nordic Cookbook) egy példátlan gyűjtemény, mely 700 receptjével betekintést nyújt az északi régiók konyhaművészetébe.
Jan - Labor der Liebe
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.